Skrivregler.se
Skriv bättre i jobbet

I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Referensaffärer - så skapar du dem

Du tycker att det du levererar är bäst men hur ska du få kunderna att tycka det också?

Ett av de bästa sätten att sälja något är att någon som inte tjänar pengar på att gilla en produkt, säger att den är bra.

Kunderna vill ha bevis på att det du säljer är bra. De vill inte vara ensamma om att köpa den. Det är därför du ska samla på kundutlåtanden om det du säljer.

Ett av de bästa exempel jag har på det är min egen bok Gerillaföretagaren som jag får brev varje vecka från nöjda läsare om. Jag har såklart samlat alla utlåtanden på en sida så här (ursäkta om den blir lång men jag vill att du ska komma ihåg det här):


"Gerillaföretagaren har hjälp oss att strukturera vårt arbete så vi inte lägger pengarna på onödiga reklamkostnader, dåliga webb-företag, oseriösa marknadsförare plus mycket mycket mer. Den är fylld med tips som alla kommer ha använding av förr eller senare. Kanon. Läs den!"
Tommy Carlsson, Gothenburg Health Center

"Om man har en uppfattning om att "marknadsföring är nog viktigt, men hur i hela världen gör man??. Var börjar man och är det inte väldigt dyrt?" Då ska man läsa Gerillaföretagaren och låta sig läras, inspireras och få mod."
Caroline Göransson, LRF Konsult

"Gerillaföretagaren har inspirerat mig till nya sätt att sälja, både för egen del och hur jag i min tur kan rekommendera mina kunder hur de ska gå till väga."
FREDRIK LJUNGBERG, FREDDAN MFL

"Det här är en bok jag rekommenderar till alla som med små medel driver ett mindre företag, eller håller på att 'smyga igång' ett företag."
Henrik Wallin, Tjänstehundsspecialisten i Umeå AB

"Den har hjälpt oss med att lägga upp en fantastisk kampanjstrategi för en mindre kund. Boken är bra för att den sätter igång fantasin och får oss att inse hur obegränsade möjligheter vi har att hitta enkla och annorlunda lösningar när det gäller att sälja oss själva och våra produkter."
Joakim Berlin, Komtillpappa Reklam

"Den har hjälpt oss att sluta med dyra och ineffektiva reklamsatsningar och satsa mer på personlig försäljning. Vidare har vår hemsida gjorts om och blivit mer kundanpassad. Detta har medfört ökad antal besökare. Ca. 700% hittills."
Tomas Tobiasson, Rationell Fakturahantering AB

"Den har hjälpt oss att hitta sätt att kommunicera med kunder som kunden inte förväntar sig."
Johan Sund, Content Media AB

"Efter en utvärdering av olika marknadsåtgärder (bl a Tradera, Blocket, Exp, AB) visade det sig att vi medhjälp av Gerillaföretagaren betalade minst pengar per kund med hjälp av vårt DR-utskick (yehaa..) Det märks att den som skrivit den faktiskt har stått inför samma typ av problem som man som egenföretagare står inför dagligen."
Patric Örner, Berlock Information, Örner Media, Swed Pictures

"Vi får konkreta tips, som vi kan använda direkt och som dessutom fungerar. Det blir en sporre till att pröva nya grepp och ta upp gamla marknadsförings-godingar som nästan är bortglömda i dessa e-mailtider. Det här är en bok jag rekommenderar till alla som vill vara noga med helhet OCH detaljer - alla som arbetar på ett företag från vaktis till VD har nytta av den eftersom engagemang är så viktigt."
Kicki Hägervik Ohlsson, Jambo tours AB

"Boken är bra för att den ger både bra och dåliga exempel på marknadsföring."
Johan Björklund, BRS-Intron AB

"Gerillaföretagaren har hjälpt oss att tänka i nya banor och våga tänka annorlunda. Den uppmuntrar till en ny, positiv sorts aggressivitet."
Charlotta Jansson VIP Kids AB

"Den har hjälpt oss att hålla kostnaderna nere. Alla "mikroföretag", oavsett bransch, borde läsa den här boken."
Björn Jansson, Xciting

"Den har hjälpt oss med att vara uppslagsbok för att få bättre och fler affärer."
Conny bergkvist, Pelletselda AB

"Den talar till mig med ett extremt lättförståeligt språk - krånglar inte till nåt."
Helena Tingström, JERLOV

"Boken är bra för att den ger många bra tips och idéer, den är lättläst, anpassad för det 'verkliga livet'."
Igor Vrbljanac, FALKNET

"Den har hjälpt oss med att hitta andra alternativ till marknadsföring, med mer själ och hjärta. Normalt är vi ett "pris & produkt" företag. Nu törs vi testa andra lösningar. Vi har även börjat släppa den formella tonen i vår kommunikation för att bli lite lagom 'crazy'. Det tar lite tid att frälsa alla men med hjälp av goda exempel börjar det sakta med säkert lossna. Boken är bra för att man får konkreta exempel på hur man kan göra för att nå framgång. Ibland kan man ha tänkt tanken och boken ger mod att prova och en extra knuff."
Per Danielsson, Gärdin & Persson AB

"Gerillaföretagaren har givit mig kunskap om hur jag ger mitt företag den uppmärksamheten och goodwill som gör att jag inte behöver lägga ner en förmögenhet på annonser och marknadsföring.
* Den vänder sig till företagaren
* Den är praktisk och inte teoretisk
* Den handlar om enkla saker man kan göra med en enkel insats
* Man inte behöver läsa från pärm till pärm
Det här är en bok jag rekommenderar till alla som inte har tid att läsa - den här kan man bläddra i när man sitter på toa t ex." Karin Ax, Axet Naturlig Behandling samt Tärnan Datakonsult

"Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som behöver komma igång med marknadsföringsarbete men kanske inte har varken en obegränsad mf-budet eller djuplodande kunskap i marknadsföringsteori."
Patrik Haggren, HumanEyeAlliance

"Boken är bra för att den är väldigt konkret, inte teoretiserar för mycket utan kommer med konkreta förslag på hur man ska agera. Ger en grund att stå på, så att man som ovan marknadsförare vet ungefär vilket innehåll som ingår under olika "marketing-rubriker". Marknadsföring är ofta så mycket ord, tycker en som kommer från naturvetarhåll! Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som ska arbeta med marknadsföring och som har annan utbildning/bakgrund än marknadsföring och som vill ha en någorlunda lättsmält guide in på området."
Helene Oscarsson, Oscarsson Text & Form

"Gerillaföretagaren har hjälpt oss att hitta direkta kreativa lösningar på att nå ut till nya kunder. Väcka tankearbetet till att jobba sig utanför de vanliga invanda tankerutterna."
Tommy Skarpling, Aperium IT - webbsystem.se

"Det här är en bok jag rekommenderar till den vill utveckla sina krigarsinnen och komma närmare målet snabbare."
Patrik Elwinson, H-Tryck AB

"En bok för den som startar ett enmans/fåmansföretag speciellt i branscher med små marginaler."
Anders Silén, WLAB

"Boken är bra för att..den ger "galna" ideer som sticker ut och som kan ge kunderna en aha upplevelse."
Hasse Ericsson, Strelitzia Garden Boutique

"Den har verkligen fått upp min ögon för hur liten betydelse pengar har gentemot envishet. Den har fått mig att använda visitkort på ett helt nytt sätt, som rabattkuponger i vår webshop, vilket är ett bra sätt att få in besökare till sajten. Den har fått mig att se marknadsföring på ett nytt sätt. Denna bok har bidragit till att min wbbutik har ökat som omsättning med 150% på mindre än ett år."
Katrin Lundgren, SweCat

"Efter jag läst boken och presenterat den för en kollega, bestämde vi oss för en ny marknadsföringsplan med huvudsaklig inriktning marknadsföring via Internet. Vi har sökt partners i marknadsföring på Internet och hittat 2 stycken som vi har tagit kontakt med angående att utnyttja varandras styrkor på Internet i varandras marknadsföring, genom att integrera varandras funktioner på respektive hemsida med länkar. Exempel vi vill skapa en bra sökportal och vår styrka ligger i vår sökmotor för alla telefonabonnenter i Sverige, vi har startat en diskussion med ett företag som har en bra kalender funktion på Internet, tänk att vi kan erbjuda en kalender med påminnelser via SMS och en kalender med alla viktiga datum som när skattedeklarationen ska vara inlämnad, när Rolling Stones skall ha konsert på Ullevi m.m. Så här långt har det gått riktigt bra och vi ser hur vi på ett billigt och konstruktivt sätt kan öka antalet besökare på vår hemsida, samtidigt som vi får ett bättre innehåll för våra kunder."
Anders Rydström, Nummerupplysningen 118 218 AB

"Den har hjälpt mig/oss med att alltid hitta utvägar när man har funderingar kring försäljning, kunder, marknadsföring e t c. Som en liten 'Farfars praktiska råd'. Boken är bra för att den är bred i sin inriktning, har konkreta tips och åtgärder till lösningar. BRA!"
Kaj Wikström, Millrock Profilering AB

"Boken är bra för att den har gett kreativa och konstruktiva förslag på lösningar, inte enbart flummat runt "vad som är bra att tänka på. Det här är en bok jag rekommenderat till alla riskkapitalbolag jag pratat med för att de ska ge bort den till ledningsgrupperna i sina portföljbolag som julklappar för att jag tror att det skulle ge dem till och med kortsiktigt högre räntabilitet."
Henrik Rudberg, Cellip AB

"Böckerna är bra för att de på ett lättsamt förklarar annars relativt tung information. Samtidigt så är det inte någon holabadoo-strunt, seriöst rakt igenom.De har hjälpt oss med att utveckla företaget till en mer lönsam enhet. Dessutom har böckerna gett nya vinklar och tankar som startat ett flertal intressanta processer."
Tommie Nordholm, A Pretty Different Factory

"Den har hjälpt oss med att komma igång med marknadsföring, lansering, idéer, energi, inspiration, självförtroende, jävlaranamma och .... hade inte klarat mig över gatan utan Gerillaföretagaren...

När idéerna tryter tar jag fram Gerillaföretagaren och vips - är jag på banan igen. Jag är precis i startskedet och behöver alla goda idéer jag kan få om marknadsföring, kontaktnät, produktion, websida och allt annat. Det här är en bok jag rekommenderar till alla som som antingen startat sin verksamhet eller som funderar på att göra det. De som har lite trötta verksamheter och som behöver höja blicken över den egna tröskeln. De som behöver en energiinjektion. De som tänker för konventionellt. De som tror att allt är för svårt och för dyrt. Kort sagt - alla som vill driva eget företag på ett roligt sätt."
Anna Falkenmark, Contactboxen

"Den gav nya ideer och infallsvinklar. Små detaljer som jag aldrig har tänkt på och som är väldigt betydelsefulla. Du har skrivit exempel på olika bra och dåliga marknadsförings tips och satt in det i konkreta sammanhang så att det blir lätt att förstå. Den är rolig att läsa och ibland får man riktiga Aha-upplevelser och Det har jag aldrig tänkt på upplevelser! Det är lätta konkreta tips som är lätta att genomföra och inte kostar skjortan. När jag nu läser annonser så är jag mer kritisk och ser både det som är bra och mindre bra. Typ vilka annonser ser jag först, vilka annonser läser jag, var i tidningen finns de annonserna. Jag har haft stor nytta av din bok för att jag använder många ideer i den. Boken är skriven så att jag får tänka själv och utveckla mina egna ideer. Min sons kompis som är 11år älskar att vara egen 'företagere' och har börjat läsa boken och tagit idéer därifrån, han gör egna reklamblad etc."
Monica Svenningsson, Ls Pool & Spa Folkpool Halmstad

"Boken har en pedagogisk stil som jag inte stött på tidigare, känns som jag har en dialog med författaren. Gerillaföretagaren är lättfattlig, lättläst, bra att bläddra i.Jag rekommenderar boken till till alla egenföretagare, reklamare, informatörer och marknadsförare på mindre bolag/organisationer som inte är nedlusade med pengar."
Katarina Mårtensson, Gävle Kommun, Tekniska kontoret

"På ett enkelt och bra sätt gett mig tips om hur jag når, vinner och vårdar mina kunder. Den fungerar som en recept-/uppslags-/tips och trixbok. Inga konstigheter - rakt på sak i sitt upplägg."
Patrik Henriksson, Consus.b

"Den har hjälpt mig/oss med att inspirera i det dagliga arbetet med att sälja och verkligen kunna hitta manualer för att komma in i mkt bra rutiner för säljande och marknadsföring. Boken är bra för att den är oerhört lätt och snabbläst, den ger inga illusioner om att något med pr är lätt, men ger många tips för hur arbetet med arbetet ska kunna kännas lätt och roligt! Den gav mig inspiration att verkligen satsa på mina idéer om marknadsföring jag haft sedan tidigare då jag med boken i hand redan har kvitto på att det funkar.Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som arbetar med kunder,kundvård och marknadsföring på vilken nivå som helst i stora eller små företag. Den belyser vikten av rätt attityd till sina arbetsuppgifter och det är något vi alla måste påminnas om och om igen."
Lisa Lundin, Practor

"Gerillaföretagaren är bra för att man inser att marknadsföring behöver inte kosta mycket pengar, utan man kan uppnå rätt bra täckning genom att vara lite smart. Jag skrattade gott när jag läste om den lilla pizzakedjan i Denvers kamp mot jätten Dominos Pizza. Vilken smart lösning de kom på för att överleva. Det här är en bok jag rekommenderar till alla som har startat ett företag eller som har haft ett mindre företag ett par år och som vill synas på marknaden utan att ruinera sig. Finns mycket att göra. Även för större företag, men de brukar inte vara så känsliga för kostnader."
Magnus Persson, Mariestad

"Den har hjälpt mig/oss med att ta itu med oss själva och företaget för att göra utnyttja alla möjliga resurser som vi och företaget har för att få en fungerande, lyckad verksamhet samt mycket nöjda kunder( gamla och blivande). Jag tycker böckerna hjälper en att få planerat en vettig arbetsvecka, bra råd inför olika möten med andra personer som ökar ens självförtroende, det finns en uppsjö av bra tips där många är enkla att genomföra omgående exempelvis hur man skriver en bra text som väcker intresse. Boken är bra för att de är faktiskt roliga att läsa(=lättlästa), innehåller mycket, mycket konkreta, bra och vettiga(självklara) tips och metoder/arbetsuppgifter för att vi och företaget ska nå våra mål/"toppen" och faktiskt se resultat (nya kunder, nöjda kunder).
Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som... inte har den (köp extra många; bra gåvor!) samt alla som har den att läsa den om och om igen (minnet ni vet!)! Jag rekommdererar boken även till alla jobbtrötta personer då den öppnar upp ögonen, ökar självförtroendet och samtidigt lockar faktiskt fram en och annan skrattsalva."
Minna Ramkull, Lund

"Den har hjälpt oss att ge oss nya impulser när det gäller marknadsföring, att fokusera på sådana aktiviteter som ger något och sluta med meningslösa sådana som bara slentrianmässigt har utförts, inspiration och även faktiskt bekräftelse på en hel del som vi gör rätt också. Den är rolig! Lättläst och strukturerad med många konkreta exempel. Den visar en respekt för entrepenören och är verkligen en handbok. Den målar inte upp en utopisk värld utan hjälper oss företagare med den dagliga marknadsföringen i vår värld."
Christina Särenfors, Turbin AB

"Som innovationsföretagare har vi fått många bra tips på marknadsföring med liten budget. Det fungerar ofta bra att marknadsför med mer list och eftertanke än med mycket pengar. Boken är kortfattad och lätt att läsa och förstå. Många konkreta och praktiska tips gör att det är lätt att komma igång med praktisk marknadsföring. Alla småföretagare och nyföretagare som inte har oceaner av pengar har nytta av denna bok."
Matts Lindgren, VD, NordIQ Göteborg AB

"Jag tycker att den belyser på ett mycket bra sätt vad som är väsentligt!! Även om den är ganska kort och koncis, så träffar den rätt på 'nästan' varje punkt. Kapitlet om hur man spionerar på sina konkurrenter är lysande! Boken är bra för att den på ett enkelt och synnerligen effektivt sätt tar upp vardagsfrågor - har inte alltid svar men ger fantastiska tips. Vi använder den som uppslagsverk och inspirationskälla. Det här är en bok jag rekommenderar till alla som jobbar!! Faktiskt så finns det mycket för alla att lära. Att det läses av säljare och företagsledning tar jag för givet."
Erik Janze, Pepperl+Fuchs AB

"Den har hjälpt oss med att marknadsföra våra företag på ett bättre, effektivare och prisvärt sätt. Dessutom är det roligt att se att det finns marknadsförare som fortfarande tänker i termer av "människor" och mänskliga relationer när det handlar om hur man får ut budskap etc. Alltför ofta blir marknadsföringen opersonlig och distanserad, vilket gör att presumtiva kunder inte känner sig bemötta som de människor de faktiskt är. "Gerillaföretagaren" återför oss till det faktum att det är MÄNNISKOR vi gör affärer med, inget annat. Boken är bra för att den är så enormt praktisk. Det går att använda råden och tipsen direkt. Och man behöver inga egentliga förkunskaper om marknadsföring etc. Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som startat nytt företag, men även de som arbetar på ett 'vanligt' företag. Som jag ser det är innehållet lika användbart för den enskilda företagaren som det stora, internationella företaget. Jag anser att de stora företagen många gånger krånglar till detta med marknadsföring. Egentligen handlar det ju om att nå en person med ett budskap, så att personen blir intresserad av produkten/tjänsten. Tyvärr verkar en del företag (speciellt de stora) tro att det handlar om att vinna pris i tävlingar om bästa reklam."
Cath Blomkvist, Comcat

"Jag har länge haft en dröm om att öppna eget företag för att jag har två uppfinningar som jag tror kommer göra livet lättare för världens hästmanniskor. (Jag tyckte det var uppmuntrande när jag såg du hade uppfunnit ett produkt till fiskedrag vilket ju också måste anses vara en nisch :)
Efter jag hade läst Gerillaföretagaren blev jag så ivrig av dina idéer att jag köpte Rivstart också, och jag skulle bli mycket förvånad om det var den sista boken jag köper av dig!
Ja, jag var bara tvungen att få det sagt... jag har nämligen jobbat som kundtjänstansvarig på ett företag i fem år nu och förvånas ofta när jag ser vilken attityd företaget vill ha gentemot de kunder som ju faktiskt är deras levebröd - det var en befrielse att se att det finns en framgångsrik svensk företagare med en helt annan attityd (jag är själv dansk)
Så jag har bara en sak att säga: Keep up the good work! Dina böcker är skrivit lättförståliga, engagerade och med massor av konkreta tips för hur man ska få succes med sin affärsidé och föra den ut i livet. Den känns verkligen upp i tiden och på många punkter som en pionjär bland ett hav av andra, ganska sterila affärsböcker som bara verkar intressera sig för det rent administrativa."
Helene Nilsson, Svalöv

"Den har hjälpt mig med att få igång en vettig marknadsföring som passar mitt lilla företag. Den gav mig massor av idéer och en massa "jamen-varför-har-jag-inte-tänkt-på-det?"-upplevelser!!!
Boken är bra för att där finns marknadsföringstips som passar det lilla företagets lilla budget, men ändå får stor effekt och genomslagskraft. Dessutom var det roliga förslag och idéer, där jag kände att jag verkligen gjorde någonting kul för mina kunder samtidigt! Och tänka sig - nu arbetar mina kunder för mig och både de och jag får någonting positivt ut av det. Precis som det ska vara!
Det här är en bok jag rekommenderar till alla som vill försöka nå ut och berätta hur duktiga deras företag är på att möta kundernas behov på ett trevligt och förekommande sätt! Till alla som vill att deras kunder ska uppleva att mitt företag hjälper dem - inte försöker vittja deras plånböcker så fort som möjligt."
Urban Bergfelt, Pellusgårdens Hälso- & Resurscenter

"Den har hjälpt mig/oss med att tänka annorlunda och hitta nya vägar. Komma på nya ideer och vägar till att hitta kunder, behålla kunder. Använda hjärnan mer kreativt helt enkelt.
Boken är bra för att den är lättläst, skriven på ett roligt och lättsamt sätt som gör att man inte vill lägga den ifrån sig. Man vill bara supa in sig all info och starta GENAST! Man blir jätte inspirerad och plötsligt känns företagandet inte lika tungt längre. Den är även bra eftersom man lär sig tänka annorlunda, inte i de gamla vanliga marknadsföringsbanorna. Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som ska starta eget företag, har ett nystartat företag. De företagare som känner att det står still, inget händer eller utvecklas. Läs denna för då händer saker!!"
Therese Pettersson, MIPAform

"Eftersom jag endast haft den ett par dagar har jag inte gjort så mycket, men den har givit mig en och en annan tankeställare om min tidigare, näst intill obefintliga marknadsföring. Vilka missar... Och så enkelt allt låter, ja inte precis allt kanske, men många saker låter ju så oerhört självklara när jag får dem påpekade.

Hittills har jag tagit tre beslut;
*Nya visitkort med något trevligt budskap. Vet inte riktigt vad än.
*Ett säljbrev som ska vara kort och inte så uppstyltat trist som det tidigare, och en mer täckande "brochyr" som däremot kommer att vara mer faktainriktad och detaljerad.
*Uppföljning och kontaktskapande med gamla kunder som hittills bara hörts av när problem eller nyinstallationer varit aktuella. Bullar. En blomma någon gång.

Jag är inte klar med den på långa vägar. Den kommer att läsas om flera gånger. Jag tycker den är lite av en väckarklocka; "Hallå din stofil, sätt fart och gör något kul" Jag tror denna bok passar de flesta i många delar. Allt som står i den kanske inte passar min verksamhet, men även en del saker som inte gör det direkt kan med lite fantasi vridas 'rätt'."
Tomas Ågren, Data & Nätverk

"Den har hjälpt oss att marknadsföra aktivare och med mycket bättre resultat (ökning 75000 €). Det här är en bok jag rekommenderar till alla som vill vara vinnare och vill utnyttja sitt undervärderade styrka = att vara lokal liksom jag i mitt land dvs i hela landet jämfört med internationella och utländska företag vilka inte har kunskaper om finska kulturhistoriska modet och väderförhållanden och vill lära sig att flexibelt konkurrera med stora eller jättestora konkurrenter genom att hitta sina egna styrkor."
Aarne westerberg, idomore oy =I Do More Finland

"Den har hjälpt mig/oss med att tänka i nya banor och har faktiskt fått mig att BLI mer kreativ. Jag hittar på nya idéer medan jag läser.
Boken är bra för att det finns utrymme att klottra på. Jag har skapat min egen bibel och konkreta tips om saker som funkar när det gäller att marknadsföra sitt företag. Jag som är på väg att starta eget fick mycket hjälp i och med att jag slipper gå i alla fällor som andra kanske går i och måste lära sig av erfarenhet. Allt från det här med namnet på företaget till visitkort och 'starkare' marknadssatsningar."
Melinda From, Skellefteå

"Den har hjälpt mig att se att företagande är ett spel. Att man måste våga att skjuta på mål bakom ryggen och med ryggen emot. Att vissa puckar går in och andra går ut men spelet är inte slut för en Hesa Fredrik ljuder. Efter att ha läst boken har jag nu som mål att försöka få varje kund jag ringer till att skratta. Jag kan säga att det är ett varierande resultat. T.ex när jag ville sälja ett inspirationsföredrag till SAS och pratade om högt flygande planer. Den gick inte hem - kanske hade funkat i Göteborg."
Göran Frölén, alap

"Gerillaföretagaren" förklarar det självklara kring företagande. Jag gick från att anta till att veta. Att utgå ifrån kundens syn, kundens fördelar och inte på hur häftig mitt företag eller jag själv är Alla företagare, inte bara småföretagare då många idéer skulle kunna fungera minst lika bra för storföretag, som är intresserade av att vidareutvecklas."
Jesper • Anhede - reklam & information

"Jag har använt gerillaföretagaren som stöd i en marknadsföringsutbildning jag gjort för småföretagare. Den ger förslag på enkel och konkret effektiv marknadsföring som är funktionella i verkligheten. Inte bara i litteraturen /teorin. Det här är en bok jag rekommenderar till den som har ansvar för sin egen karriär eller som vill förbättra lönsamheten i det företag man jobbar på."
Jenny Edvinsson. Hästgård Höga Kusten

"Den har lärt mig att sammanfatta all teori man tagit upp genom åren på ett enkelt sätt för att ändra tankemönster i min business och på så sätt effektivisera försäljningen och kundvården. Man får konkreta exempel på hur man hanterar situationer och når framgång som säljare och/eller företagare. Den här boken rekommenderar jag till alla som funderar på att- eller har startat eget företag, säljare och marknadsförare inom samtliga branscher."
Jimmy Arvidsson/area sales manager Mecs AB

"Boken har väckt min lust att förbättra mig på det område som faktiskt är mitt. Boken är bra för att den konsekvent utgår från kunden. Den tar upp saker som borde vara självklara, men som bevisligen inte är det och gör det på ett trevligt och lättläst sätt. Den gör mig lite förlägen, men ger mig samtidigt lust att bättra mig."
Dan Mauritzon, Danexplo Marknad & Affärsutveckling

"Den har hjälpt mig med att bli en gerillaföretagare. Bli mer på hugget. Se vilka behov kunderna har som man på ett enkelt sätt kan tillfredställa. Fått mig att fundera på hur man gratis kan marknadesföra sig. T ex så erbjuder jag mig alltid att redovisa grupparbeten på seminarier för att få ett gratistillfälle att bli mer känd. Jag bifogar pennor i kuverten för att de skall bli mer spännande. Jag "glömmer" pennor i fikarum mm. Jag utnyttjar Rivstart som inspirationskälla. Jag har även CDn konsten att sälja."
Claes Åkerberg, NIB Programmering Smarta och fiffiga IT-lösningar.

"Gerillaföretagareen har hjälpt /oss att avsevärt förbättra och utveckla våra marknadsföringsaktiviteter, dessutom mycket stimulerande läsning. Boken är bra för att jag fick massor av nya idéer samt lusten och kraften att genomföra dem. t här är en bok jag rekommenderar till den/alla som driver ett litet/mellanstort företag och vill skilja sig från mängden, dvs, från sina konkurrenter."
Darja Smisovsky, IFS RÅDGIVNINGSCENTER SKÅNE

"Gerillaföretagaren är en höjdare för varje marknadsförare och säljare. Boken är bra för att den på ett detaljerat sätt ger fungerande förslag på hur man får ut det mesta av sina egna erfarenheter. Det har blivit så lätt att ta kontakt med olika människor inom alla möjliga områden, när jag har massa förslag och lösningar från böckerna jag har läst Gerillaföretagaren, Säljande hemsidor, 100 sidor om att skriva säljbrev som träffar rakt i hjärtat, 100 sidor om Bokföring för dig som hatar det, väntar på Hur du lyckas med en ansökan om EU-pengar.
Ingen skall läsa dina böcker förutom jag.Tänk vilket försprång jag får. När jag läser dina böcker inser man snabbt att även inköparen på det stora företaget eller jägaren i skogen behöver gå på dass i mellan åt. Det är faktiskt jag som säljare som har ett fantastiskt övertag när jag på ett naturligt och okonstlat sätt pratar med mina kunder, genom att ringa och skriva E-post samt uppföljning. Med hjälp av dina böcker skriver jag mycket bättre än förut. Och det går hem hos kunden."
Leo Mårefors, Primex Handelshus

"Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som har/funderar på att starta eget företag men även alla som på ett eller annat sätt jobbar med sälj och/eller marknadsföring. Tycker även kundserviceavelningar och alla andra med mycket kundkontakt har stor nytta av böckerna eftersom de bör förstå hur mycket god service ger tillbaks till företaget i ökad försäljning."
Jon Henriksson , Obekalí (fd, numera anställd på Interxion)

"Den har hjälpt mig/oss med att inte fastna i samma gamla vedertagna metoder. Boken är bra för att den har gett mig massor med tips på nya fräscha sätt att få uppmärksamhet från mina kunder. Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som överhuvudtaget har någon form av kundkontakt."
Peter Bodare, Buzz Media

"Den har hjälpt mig att förstå tanken bakom marknadsföring. Boken är bra för att det framkommer konkreta idéer och förslag om marknadsföring och de tankar som man bör ha runt det hela, idéer som jag tror att man kan spara stora summor på."
Henrik Granholm, Sollentuna

"Jag har läst Gerillaföretagaren, Den har hjälpt mig med att förbinda marknadsföringsteorierna som jag lär mig varje dag med en rejäl dos verklighet och har dessutom fått en massa tips på sånt som inte tas upp i skolan. Boken är bra för att den ger en massa idéer om hur man kan driva företag med små medel. När jag blir egenföretagare i framtiden har jag lite mer kunskaper om vad som krävs av mig. Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som vill lära sig praktiska och användbara tips om hur man lockar till sig kunder."
Jessica Andersson, Eskilstuna

"Den har hjälpt oss med att formulera viktiga mål, se till att producera bra PR och rent allmänt att komma till skott!. Boken är bra för att den verkligen ger vettiga problemlösningar och flera bra alternativa ideer kring företagandet och komplexiteten kring detta ämne.
Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som funderar på att skaffa F-skatt sedel och starta företag."
Erik Wallgren, Ryggcenter Ekerö

"Gerillaföretagaren har varit en riktig guldgruva!!! Kan inte säga vilken av böckerna som hjälpt mig mest men jag har fått en helt ny syn på det här!
Älskar mitt jobb! (därför sitter jag kvar och mailar dig kl.22.40.) Kunderna känns nu mer som mina barn, som alla måste tas om hand på bästa sätt, uppfostras till att bli lojala, därför att de helst kommer till ”mamma” efter som hennes köttbullar är godast, (Kanske inte konstigt att man är på väg in i väggen). Skulle bara önska att fler av mina leverantörer läste boken, en del är inte alls proffsiga faktiskt. Faktiskt har detta lett till att jag i dag bara har bra kunder(!) och när jag berättade det för några kollegor på en gemensam resa, trodde de faktiskt inte på mig. Helt ärligt; sorgligt men sant (att inte fler har det som vi har här), jag var faktiskt den enda som inte snackade skit om mina kunder… Fler borde väl ha fått ett boktips av mig, men jag får erkänna att jag var rätt glad för det försprånget det gav mig gentemot mina konkurrenter…
Dessutom har både Gerillaföretagaren och 1000 tips om att sälja mer i din butik varit bra att räcka i handen på mina anställda och det har varit värsta ”handboken i hur de skall förhålla mig till kunderna och få dem att vilja komma tillbaka, om och om igen.” Bättre att de får läsa det själva än att jag skall gnata och tjata hela tiden! De har också utvecklats ordentligt!"
Maria Lindén, ÄLVÄNGEN

"Under en resa med tåget tur och retur Stockholm Göteborg läste jag ”Gerillaföretagaren”. Boken gjorde mig glad och ledsen på samma gång.
Glad för att äntligen få tillfälle att läsa en bok om marknadsföring skriven på ett jordnära, konkret och begripligt sätt. Lite ”ledsen” för att inte boken fanns för 25 år sedan när jag inledde min brokiga småföretagarkarriär.

Boken som är full av skarp ammunition för marknadsförare och småföretagare kanske kan få någon doktorand i marknadsföring att fnysa lite, för boken är tydligt och enkelt skriven och svänger sig inte alls med modeuttryck från den amerikanska marknadsföringsvärlden trots att begreppet gerillamarknadsföring har sitt ursprung i USA."
Leif Engström, Spinecom

"Först och främst vill jag tacka dig för Gerillaföretagaren. En toppenbok helt enkelt. Jag tycker att den är så bra att jag nu är en av dina 'ambassadörer' som vitt och brett babblar om boken överallt.
Jag håller just nu på att bygga om min hemsida och byter internetleverantör (gissa vems 'fel' det är)
Ha det så bra och tack för en lysande bok!"
Roger Larsson. Videoproducent

"Köpte din bok om gerillamarknadsföring tidigare i år och har läst den fram och tillbaka minst hundra gånger känns det som. Vill bara berätta att den är mycket uppskattad av mig och får mig att framstå som smart och uppfinningsrik (min kompanjon vet inte att jag har köpt den)!"
Per Fransson, BVS i Linköping

"Hej Stefan
Jag beställde din bok Gerillaföretagaren. Tack vare det sparade jag in 116.000 SEK nästa gång jag beställde annonser. Man kan ha roligare för de pengarna, så nu tar jag semester i tre månader. Tack, Stefan!
P.S. Du borde ta procent på insparade medel. Priset för boken är på tok för lågt! :-) D.S."
Hans Nilsson, riskkapital.nu

"Jag beställde din bok om gerillaföretagaren och den var bara såååååå bra, lätta att läsa och förstå och som pricken över i:et så fanns det mycket skön humor iden, jag kan bara säga det att nu har gubben snott den, så därför behöver jag nu en ny och givande läsning, för som du nog förstår så ligger han nu bara och läser på kvällarna och hur kul är det...... så jag får väl betala tillbaks med samma mynt då."
Carina Hall

"Hej Stefan Vi följde dina råd I “Gerillaföretagaren” angående PR och annat. Idag skrev Metro om oss och förra veckan skrev Ergo om oss. Gerillaföretagaren är verkligen konkret och jag tar alltid fram den när ideerna tryter."
Carl-Johan Hamilton, VD för ANTS IT-support AB

"Jag fick boken häromdan och är nästan färdig med en snabbläsning. Den är värd varje krona. Till min glädje konstaterar jag att jag redan använder en del av dina tips. Det känns bra. När det gäller hemsidan har jag fått anledning att tänka en gång till.............jättespännande!"
Thomas Meldert, Meldert Engineering AB

"Metoderna i Gerillaföretagaren är rent otroliga. Vi lyckades få nästan 5 procent träff på en kursinbjudan, vilket jag under mina 30 år aldrig varit i närheten av!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Vidar Stenberg, Creditforum

”Tack för en energi- och effektgivande bok, den är mycket uppskattad båda av mig själv och alla i min omgivning. Jag är konsult och arbetar med företagsutveckling för Luleå Kommun (Priora).”
Maria Lindfors, Ledarbyrån

”Köpte boken Gerillaföretagaren av er för någon vecka sedan och måste säga att det var en av de bästa böcker jag läst när det gäller den här typen av affärslitteratur. Jag har använt den i konkreta situationer ett flertal tillfällen.”
Ola Andersson, Aktuell Grafisk Information AB

”Tack Stefan för en underbar bok. Jag har börjat skumma igenom boken lite och hittade saker som jag absolut inte fick tappa bort, så jag vek en flik i hörnet av sidan....jo tjena....det gick ju "bra".....skulle jag fortsätta med det systemet, så skulle varenda sida ha en vikt flik....och de håller ju inte....Frågan är nu, som jag brottas med, hur ska jag tillgodogöra mig en bok som har klokheter på varje sida.??? Puh.”
Elisabeth Jarmyr, Disajnhaus

”Har nu hunnit läsa ca hälften av gerillaföretagaren, och jag måste säga att jag beundrar din kreativitet och roliga ideèr! Många av tipsen kommer vi att använda varje dag i fortsättningen.
Jag har länge letat efter någon som kan skriva och ge tips på ett plan som funkar och inget flum som det gamla uttrycket "Kunden i centrum" utan lite mer kreativt och konkret information om vad man bör göra och inte göra.”
Peder Nilsson, Farsta Lås AB

”Vi är ett grossistföretag för frisörer med affärsidé att vara komplett frisörgrossist med uppsökande verksamhet samt inom kort genom Internet. Boken Gerillaföretagaren har gett oss så mycket på kort tid och vi ser med glädje fram emot den dag då de tio tipsen kommer. Vi har anammat mycket av det som Du skriver om i boken och får också beröm av våra kunder för det lilla extra vi ger dem.
Tack från mycket nöjda läsare!”
Solweig Holmqvist,MODULINE AB

”Jag har läst din bok och har haft stor nytta av det! Jag har tillämpat många av dina ideer i min MF och rekommenderar den starkt.
Jag gratulerar dig till en mycket praktisk och användbar bok.”
Andreas Papacosta

”En jättebra bok som ger mig nya infallsvinklar på hur jag kan utnyttja marknadsföringsresurserna på ett bättre sätt.”
Morgan Sehlstedt, CLIQ Contact Center

”Här har Du en kille som verkligen tagit till mig mycket av boken. Har alltid med boken när jag åker någonstans och på jobbet, samt hemma. Vi har använt oss av tips i boken när det gäller information till kunderna (håller på att ta fram en ny broschyr).

Affärsplan, marknadsplan (håller just nu på att skriva på en affärsplan med en marknadsplan inbakad i denna, där jag helt klart kommer att använda mig av tipsen i denna utmärkta bok, där kommer vi även att titta på avsnittet om konkurrenter och hur man investerar i konkurrensfördelar).

Detta är helt enkelt en bok det verkligen lönar sig att ta sig tid att läsa någon gång då och då att titta på något avsnitt, har själv läst den några gånger redan men jag vill även att alla anställda ska läsa den. Försöker att implementera många saker men det är helt klart en fördel om personalen själva också kan läsa och få egna funderingar vad vi skulle kunna göra för att göra oss mer unika i vår marknadsföring. Jag vill passa på att tacka Dig för denna bok och de tips, idéer samt inspiration till nya tankar som den givit mig.”
Michael Öberg, CRESS

”Vill bara skriva några rader och tacka för en mycket bra bok. Beställde "Gerillaföretagaren" och fick den i förrgår. Kan knappt släppa den då den innehåller så otroligt många bra tips. Ska genast sätta igång med några av dem. Återkommer senare till dig med information om hur det gått.
Många tacksamma hälsningar.”
Annica Nilsson, Galltvål i Piteå

”Självklart har jag läst boken, den var värd varenda öre. Eftersom jag är i reklambranschen så har jag haft mycket nytta av boken, använder den som uppslagsbok och referens när jag jobbar för att göra ännu bättre broschyrer, hemsidor osv. Många saker som står i boken är ju självklara, egentligen… men kanske lätta att glömma bort… Den är skriven på ett inspirerande sätt, som gör att även de som saknar utbildning och erfarenhet av marknadsföring förstår och klarar av att använda sig av boken.
Har också rekommenderat boken till andra, t.ex. beställde jag förra månaden 4 ex till av Gerillaföretagaren till 4 företagande väninnor, alla mycket nöjda med boken.
Tack för en fantastisk bok!”
Åsa Tåqvist, Never Say Never Design

”Jag har i stort sett läst igenom boken. Och de bästa tipsen för mig har varit din taktik när kunderna inte betalar.”
Johan, Vikingsun

”Bl.a. har vi gjort en marknadsplan och en affärsplan med stöd av din bok, vi har även tillämpat vissa delar av innehållet i marknadsföringen. Jag är nöjd, när kommer en uppdaterad version ut? :-)”
Mathias E

”Tack för en fantastisk bok, jag har bara ägnat boken en kvart (en kvart om dagen) men det är nog det mest intressanta jag läst inom marknadsföring. Jag känner en inspirerande känsla av gränslös kreativitet i detta.”
J Gucko, Gucko Art

”Sitter med ett lånat ex av Gerillaföretagaren i min hand. Helt min stil - inget pjoller. Klart att jag vill ha ett eget exemplar.”
Lenah, Lilla Draken AB

”Peter Ehn tipsade mig om din bok och nu har jag precis börjat läsa den.
Vill bara säga att jag gillar skarpt den och dina nyhetsbrev".
Tack för ovärderliga tips!”
Pernilla Öijerholm, Svenska Kontor AB

”Tack för de inspirerande nyhetsbreven och för din fantastiska bok som entusiasmerat mig och stimulerat mig som företagare.”
Jan Öberg - DVD4YOU

"Jag har nu köpt alla de 3 senaste böckerna du har skrivit. Du är som 2000-talets Robin Hood. Utan dina böcker så hade jag antagligen jobbat på volvo eller fyllt gas på nån fabrik, men nu kan jag uppnå mina drömmar, tack vare dig."
Predrag Tasic, Beastwear

"Hej Stefan! Jag vill tacka för den mest underhållande & otroligt givande läsning som jag någonsin tagit del av inom detta område. Jag är numera en aktiv "Gerillaföretagare" och de tips/ ideér som Du skriver om i boken passar utmärkt för vår verksamhet och kommer tveklöst att generera enorma intäkter på sikt för Kartbolaget"
Anders Nilsson, Marknadschef Kartbolaget i Sverige AB

"Vi har precis gjort en nystart med en stark affärsidé. I samband med denna process upptäckte jag att jag inte ens klarade av att skriva en affärsplan, än mindre en marknadsplan eller definiera säljande websidor på ett vettigt sätt. Vi kan bygga i stort vilket IT system som helst, men när det gäller företagsidkande med sälj, marknadsföring och kundrelationer, så står vi oss slätt. Då stötte jag på er hemsida, beställde böckerna, och började läsa och lära mig. Jag har sällan eller aldrig gått igenom en samling så minutiöst och entusiastiskt, sugit i mig vartenda skrivet ord, känt mig upplyft och entusiasmerad."
Lars Stavholm, Telcotec AB

"Vill bara säga att jag använder gerillaföretagaren som en bibel. Har jag det lugnt en stund så läser jag några rader och inspireras. Avsnittet med fönsterskyltning har jag haft mycket nytta av. Skyltar om titt som tätt med nya tema. Har haft en mycket bra sommar med tanke på försäljningen. Två företag har haft med mina leksaker i reklambroschyrer (gratis marknadsföring)."
Cecilia Thoft, Lattjo Leksaker AB

"Jag läste Gerillaföretagaren och blev faktiskt ganska impad. Jag tycker själv att jag har mycket idéer och har varit med länge som företagare, men den boken är ju rena orgien i bra idéer för företagare. Det är faktiskt mer eller mindre omöjligt att läsa den boken utan att få nya bra idéer för eget bruk."
Ingemar Bergdahl - affärsutvecklingskonsult inom bank och finans

"Jag vill tacka för din förträffliga bok "Gerillaföretagaren" som är den första av alla böcker med marknadsföringsfokus jag läst, som faktiskt gett något på VARJE SIDA. Min bok har understrykningar i två färger, lila för mina kunder och grön för min egen marknadsföring. Eftersom jag själv sysslar med marknadsföring och profilering så rekommenderar jag alla mina kunder att köpa boken."
Kerstin Löfgren, AZTEK DESIGN


Ser du hur bra det kan bli och hur lätt det blir för nya kunder att se vad det du säljer gjort för tidigare kunder.


Du kan göra samma sak. Så här:

1. Ta fram en lista över alla dina kunder.
2. Gör en egen rankinglista över de situationer där du löst ett problem och ta fram de 10 (eller 100) bästa.
3. Kontakta kunderna och prata med dem om projektet eller produkten du sålde och hur det gick och fråga om de kan tänka sig att skriva ett utlåtande om hur det du levererat har hjälpt dem
4. Tacka för hjälpen genom att säga att de får något för besväret (trisslott kanske)
5. Frestas inte att gå i amatörfällan och hitta på något i stil med ” Fantastisk service – vi har hittat vår framtida leverantör av X, Sture i Jönköping”. Ingen går på sånt. Du måste ha riktiga referenser på riktiga företag.
6. Gör klart för din referensperson att du kommer använda utlåtandet i din marknadsföring, på hemsidan och kanske i annonser. Nöjda kunder brukar inte ha problem med sånt.

Sedan är det bara att lägga in dina kundutlåtanden på hemsidan, i annonser, i din broschyr och överallt där dina framtida kunder kan se dem.

Vill du lära dig mer om gerillamarknadsföring?
Läs i så fall om GerillaföretagarenSkrivregler.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap