Skrivregler.se
Skriv bättre i jobbet

I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Öka försäljningen - tips för dig som vill få fart


Vilka är egentligen dina bästa säljkanaler just nu? Identifiera dem och lägg mer pengar i dem och mindre pengar där det inte fungerar så bra (såvida du inte ser en potential i det som inte fungerar och expanderar där istället). I vilket fall som helst så måste du bestämma dig för var du lägger energin just nu – och vad du sätter på sparlåga tills vidare för att öka försäljningen

Jag läste någonstans att säljare drar ner sina säljförsök med 35 % i sämre tider. Börjar det kännas så hos dig också – ryck upp dig och er i så fall och inse att det är ett perfekt tillfälle att öka försäljningen eftersom dina konkurrenter antagligen vet om det här.

Om du inte redan har gjort det, lär dig principerna för direktmarknadsföring. Direktmarknadsföring är ett mätbart och hänsynslöst sant sätt att öka försäljningen. Det är vad du behöver nu – ett sant verktyg för marknadsföring som direkt visar om du får dina pengar tillbaka och vinst på dem eller inte.

Vad du än gör i marknadsföringsväg – innan du släpper iväg en annons i en tidning eller på nätet, eller i ett brev – var din kund och se på ditt budskap med din kunds ögon och sinne. Skulle du stanna upp och läsa rubriken? Eller klicka på annonsen?

Skriv ett säljbrev till din bästa vän om det du säljer . Övningen hjälper dig att ta bort allt skitsnack och bara ha med det som din vän uppskattar och respekterar. Överför det sedan till ett brev till dina kunder för dina kunder är ditt företags bästa vänner.

Hitta samarbeten med andra företag som har liknande kundunderlag och rekommendera varandras företag för att hjälpa varandra att öka försäljningen.

Tänk på vad som får dig att spendera pengar även i hårda tider. Använd den kunskap och försök överföra den till det du säljer så att du får dina kunder att se nyttan med att lägga pengar hos dig. Folk som du och jag spenderar pengar med eftertanke när tiderna är sämre. Din utmaning är att få dem att se ditt företag som ett av de ställen där det är värt att lägga pengarna.

Erbjud utökade garantier. Om du säljer något som återförsäljare och det egentligen bara är ett års garanti – utöka den till dubbla tiden för att öka försäljningen.

Sälj andra företags produkter. Om du har seminarier eller har en sajt så har du fantastiska möjligheter att sälja produkter som ligger i linje med det du redan säljer själv. Erbjud dina besökare böcker, kurser, programvaror eller vad du tror att de vill ha. Att sälja andras produkter kan ge dig dubbla inkomster för varje engagemang du har för kunderna.

Sälj andra företags tjänster. Om det du jobbar med just nu är väldigt populärt, överväg att ta in underleverantörer till dig. Du kammar hem affärerna och de gör jobbet. Du tjänar procent på deras arvoden. Det kan också vara så att du säljer A och någon annan säljer B. Din kund behöver båda. Erbjud det från ditt eget företag och anlita leverantören av B som din underleverantör som jobbar i ditt namn.

Mjukvara. Finns det en process som du använder med kunder som de skulle kunna göra själva om den var mer automatisk? Din process för att öka försäljningen skulle i så fall kunna bli en unik mjukvara som kan nå fler mot betalning. Den här boken är ett exempel: Istället för att anlita en konsult som kommer med de här tipsen för 40 000 kronor, så har du nu köpt dem för 296 kronor. En bra affär. Kan du massproducera din kunskap på samma sätt?


Tips

5-minutersmarknadsföraren - 350 konkreta marknadsföringstips som tar mindre än fem minuterSkrivregler.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap