Skrivregler.se
Skriv bättre i jobbet

I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur du gör kunderna beroende av dig

Tänk om jag sa till dig att du kunde hitta en leverantör som var smart, motiverad och som alltid levererar kvalitet utan att du behöver ha koll på honom. Alla projekt blir klara i tid och inom budgeten.

Den här leverantören verkar dessutom veta vad du vill ha innan du vet det själv och kommer med smarta förslag hela tiden. Han är också en mästare på att ge dig precis lagom mycket information och tråkar inte ut dig med detaljer. Han har pondus och du ser fram emot att träffa den här personen varje gång.

Vilken dröm!


Om du får fem sekunder på dig att svara – skulle du anlita honom?


...Fem sekunder till: Ser dina kunder dig så här?


Du ser själv var jag vill komma. En mycket större del än vad vi tror i relationen med våra kunder handlar om hur de ser på oss som personer. Om de gillar oss så krävs det enormt mycket för att de ska byta ut oss och våra jobb som säljare handlar ju till stor del om att få kunderna att utveckla ett långvarigt beroende av oss. Eller hur?


Här kommer 7 tips om hur du får kunderna beroende - av dig

1. Visa kunderna att du vet vad de vill nå för mål. Om de känner att deras mål är dina så blir de trygga med dig.

2. Visa dina kunder att du vet vad de har för problem att brottas med. Du gör deras problem till dina och de får hjälp att bära problemet och att lösa det.

3. Välj rätt ingång hela tiden. Om din kund är analytisk – kom med fakta och analys. Om din kund är resultatorienterad – kom med resultatet först. Visa det kunden vill se helt enkelt.

4. Försök att ta bort det kunden ogillar att göra eller hantera från hans/hennes bord. Alla ogillar olika saker och om du blir den som kan ta bort det onda så hjälper du till på ett sätt som andra inte gör. T ex: Du får reda på att din kund måste skriva en veckorapport om projektet ni håller på med och han avskyr att göra det. Erbjud dig att göra det åt honom/henne.


Rivstart – Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring för små företag

5. Lär dig mer om kundens privata mål och försök att hjälpa honom/henne att komma närmare dem.

6. Lär dig vad din kund föredrar. Gillar han/hon veckomöten eller skrivna rapporter bäst? Föredrar kunden e-postkommunikation eller möte ansikte mot ansikte.

7. Visa ständigt och på olika sätt din kund att deras mål också är ditt och visa de framsteg du gör för att nå kundens mål. Det är viktigt att kunden hela tiden är medveten om vad du gör för dem. Smyg in vad du har gjort för dem i samtal så att de känner hur viktig du är för dem. Räkna inte med att dina kunder upptäcker det av sig själva.

Där har du lite att börja med idag

Lästips som 75 000+ andra har gillat

Gerillaföretagaren - Hur du marknadsför ditt företag utan pengar

"Fantastiska modiga tips, som jag har använt och haft glädje av minsann! Fick genast flera nya kunder i samband med att jag utökade mitt verksamhetsområde i en ny stad där ingen kände mig."
Jennie Finkelstein, Finkelstein Form

”Tack Stefan för en underbar bok. Jag har börjat skumma igenom boken lite och hittade saker som jag absolut inte fick tappa bort, så jag vek en flik i hörnet av sidan....jo tjena....det gick ju "bra".....skulle jag fortsätta med det systemet, så skulle varenda sida ha en vikt flik....och de håller ju inte....Frågan är nu, som jag brottas med, hur ska jag tillgodogöra mig en bok som har klokheter på varje sida.??? Puh.”
Elisabeth Jarmyr, Disajnhaus

”Har nu hunnit läsa ca hälften av gerillaföretagaren, och jag måste säga att jag beundrar din kreativitet och roliga ideèr! Många av tipsen kommer vi att använda varje dag i fortsättningen.
Jag har länge letat efter någon som kan skriva och ge tips på ett plan som funkar och inget flum som det gamla uttrycket "Kunden i centrum" utan lite mer kreativt och konkret information om vad man bör göra och inte göra.”

Peder Nilsson, Farsta Lås AB

”Vi är ett grossistföretag för frisörer med affärsidé att vara komplett frisörgrossist med uppsökande verksamhet samt inom kort genom Internet. Boken Gerillaföretagaren har gett oss så mycket på kort tid och vi ser med glädje fram emot den dag då de tio tipsen kommer. Vi har anammat mycket av det som Du skriver om i boken och får också beröm av våra kunder för det lilla extra vi ger dem.
Tack från mycket nöjda läsare!”

Solweig Holmqvist,MODULINE AB

”Jag har läst din bok och har haft stor nytta av det! Jag har tillämpat många av dina ideer i min MF och rekommenderar den starkt.
Jag gratulerar dig till en mycket praktisk och användbar bok.”

Andreas Papacosta

”En jättebra bok som ger mig nya infallsvinklar på hur jag kan utnyttja marknadsföringsresurserna på ett bättre sätt.”
Morgan Sehlstedt, CLIQ Contact Center

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Rivstart här:

Vill du ha snabba tips om din marknadsföring?
Du får tips om gerillamarknadsföring och mer traditionella metoder för företag att synas till låga kostnader.

Rivstart är sedan 1998 Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring med drygt 37 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med marknadsföringsböcker.

Läs exempel på tipsbrevet Rivstart så du vet vad du fårFyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Skrivregler.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap